Novi domaći film "Vikend sa ćaletom" od 29. oktobra u bioskopu Eurocinema

Novi domaći film

Od četvrtka, 29. oktobra najnoviji film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, „Vikend sa ćaletom“, započeće svoj bioskopski život. Prvi domaći igrani film, koji nakon izvsenog prekida i ponovnog rada i sjaja bioskopa, naša publika konačno ima priliku da gleda na velikom platnu, donosi humor i zbilju, nezaustavljiv smeh i razmišljanje utkano u tužnoj komediji o odnosu oca i sina.

Glavne uloge u filmu Miroslava Momčilovića poverene su našim istaknutim glumcima, na čelu sa Nenadom Jezdićem, čiji glavni lik Kašika - roditelj, otac teži da u toku samo jednog vikenda uspostavi prijateljski, ali i očinski odnos sa svojim sinom.

Povodom početka prikazivanja Momčilovićevog ostvarenja VIKEND SA ĆALETOM u bioskopima 29. oktobra, izjavu glumca Nenada Jezdića o filmu i liku prenosimo vam u celosti:

„Ovaj film jeste jedna od verovatnih istina o odnosu oca i sina i njihovoj ogromnoj vezanosti i ljubavi uprkos razdvojenosti. Različitosti karaktera i životnog okruženja tu ljubav čine vrlo kompleksnom neretko i vrlo duhovitom i komičnom. Miroslav Momčilović naravno ima oko i uvo koje vidi i čuje ono što u našem narodu definišemo sa onim: “da nije smešno bilo bi tužno”, kao i da uhvati tužne i potresne stvari koje humorom čini podnošljivijim. Ovo je moja do sada najluđa i najbolje napisana filmska i televizijska uloga. Iako se ponavlja zona mog glumačkog promišljanja, jak i kriminogen lik, Kašikina emotivna strana ga u isto vreme čini pristupačnim i otvorenim i dala mi je prostor da ga odigram onako kakav jeste, čovek od krvi i mesa, sa dobrim i lošim osobinama. Bez obzira na uvreženo mišljenje većine ja zaista verujem da nema loših ljudi i da su najkužniji među nama dobri, samo su putevi do pravog, ljudskog susreta sa njima komplikovani i teški. Tako i pojedini krimosi nose teret velikog intelekta koji je pogrešno upućen i fokusiran. Kašika, na putu svog roditeljskog i ljudskog preobražaja i Ogi, dete sa osobinama zrelog čoveka jednako nose teret drame i emotivnog susreta, iskonskog susreta Oca i Sina..... Neki susreti se, nažalost dese prekasno, kada je njihovo trajanje nemoguće u ovom životu i prenose se u večnost. Kašika, poput ranjene zveri, opet zahvaljujući instinktima sa asfalta oseća da je kraj blizu i želi da pošto-poto nadoknadi propušteno, i da bez kajanja ode. Verujem da će, bez obzira iz kog miljea dolaze, sva deca i roditelji, a posebni očevi i sinovi pronaći sebe u divnom, istinitom susretu Kašike i Ogija. Ovo je film o ljubavi i njenoj moći da nas menja onda kada je istinski pustimo u srce. Budite odgovorni prema sebi i drugima i pogledajte ovaj film, naravno poštujući propisane bezbednosne mere zaštite,“ istakao je glumac Nenad Jezdić

Osim Nenada Jezdića i mladog Vase Vraneša, u ostalim ulogama našli su se i Bane Vidaković u ulozi Bate Konja, najboljeg Kašikinog druga, Miodrag Miki Krstović, kao i Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Ceca Bojković, Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Miljan Davidović. Gost na filmu bio je fudbaler Vujadin Savić.

U bioskopu Eurocinema film će se prikazivati od 29. oktobra do 4. novembra u 19.00 sati. Cena ulaznice za domaći film je 300 dinara.

Galerija

Ostale vesti

„PATROLNE ŠAPE - MOĆNI“ najgledaniji film oktobra meseca u bioskopu Eurocinema
2020-10-26 10:59:52

„PATROLNE ŠAPE - MOĆNI“ najgledaniji film oktobra meseca u bioskopu Eurocinema

Prikaži više
„3211“ najgledaniji film septembra meseca u bioskopu Eurocinema
2020-10-26 10:59:52

„3211“ najgledaniji film septembra meseca u bioskopu Eurocinema

Prikaži više
„SUPER MARIO BRAĆA FILM“ najgledaniji film aprila meseca u bioskopu Eurocinema
2020-10-26 10:59:52

„SUPER MARIO BRAĆA FILM“ najgledaniji film aprila meseca u bioskopu Eurocinema

Animirani film „SUPER MARIO BRAĆA FILM“ koji je u okviru aprilskog repertoara prikazan u bioskopu Eurocinema tokom tri nedelje poneo je titulu najgledanijeg filma meseca sa posetom od ukupno 1487 gledalaca.

Prikaži više
„Indigo kristal“ najgledaniji film marta meseca u bioskopu Eurocinema
2020-10-26 10:59:52

„Indigo kristal“ najgledaniji film marta meseca u bioskopu Eurocinema

Domaći film „Indigo kristal“ poneo je titulu najgledanijeg filma marta sa posetom od ukupno 815 gledalaca.

Prikaži više
Sve vesti