Dan hrvatskog filma u bioskopu Eurocinema

Dan hrvatskog filma u bioskopu Eurocinema

U četvrtak, 16. maja 2024. godine u bioskopu Eurocinema u okviru Projekta Regional Sinergy for New Cinema going Experience (Regionalna sinergija za novo iskustvo odlaska u bioskop) organizuje se dan hrvatskog filma. Tom prilikom biće prikazana dva filma: porodično ostvarenje 𝗠𝗢𝗝 𝗗𝗜𝗗𝗔 𝗝𝗘 𝗣𝗔𝗢 𝗦 𝗠𝗔𝗥𝗦𝗔 𝘂 𝟭𝟱.𝟬𝟬 𝗰̌𝗮𝘀𝗼𝘃𝗮 i film za mladu publiku 𝗜𝗗𝗘𝗦̌? 𝗜𝗗𝗘𝗠! 𝗼𝗱 𝟭𝟴.𝟰𝟱 𝗰̌𝗮𝘀𝗼𝘃𝗮. 

Kako bi filmovi koji se prikazuju bili interesantni mladoj publici partneri su se odlučili za generacijsko programiranje. Selektori filmova su mladi iz Koprivnice (Hrvatska) koji su izabrali i preporučili svojim vršnjacima filmove iz svoje zemlje koji su im se svideli.

Cilj projekta Regionalna sinergija za novo iskustvo odlaska u bioskop je uspostavljanje regionalne bioskopske mreže u cilju stvaranja novog modela približavanja mladoj publici i povećanja potražnje za evropskim filmovima kroz uključivanje mladih u različite aktivnosti povezane sa filmom. 

Program je finansiran od strane Kreativne Evrope. 

Partneri na projektu su Belvarosi Mozi Mađarske (Segedin, Mađarske), Mestni kino (Ptuj, Slovenije) i Kino Velebit (Koprivnica, Hrvatska).

 

#Collaboratetoinnovate #EuropaCinemas #creativeeuropemedia